ECHOMAR, YENİ BRANŞLARLA HİZMET VERECEK
Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi ortaklarından Dr. Selami Altuntaş, hastane olarak beyin cerrahisi, göz, kadın doğum, genel cerrahi, üroloji, cildiye, iç hastalıklar göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kulak burun boğaz, çocuk hastalıkları ve ortopedi olmak üzere 12 branşta hizmet verdiklerini belirterek 2012 yılında fizik tedavi ve nöroloji bölümlerini açmayı hedeflediklerini söyledi.
Yakın zaman önce de yaklaşık 150 bin dolar yatırım yaparak güzellik ve estetik cerrahi merkezini açtıklarını belirten Altuntaş, hastanede hizmet kalitesinin ise her geçen gün arttırdıklarını belirterek “ Kdz. Ereğli’de 16 poliklinik ve 150 kişilik sağlık personeli ile hizmet veriyoruz. Hastanemiz 25 yataklı hasta servisi, üç yataklı erişkin yoğun bakım, üç kuvözlü yeni doğan yoğun bakım, iki ameliyat salonu, acil servis, tüm tetkiklerin yapıldığı laboratuvar ve radyolojik görüntüleme ünitesinden oluşuyor. Hastanemiz açıldığından beri hasta sayımız giderek artıyor. 2011 yılında 160 bin civarında hastaya baktık. Bu yıl yeni açılan bölümlerimizle hasta sayımızın artacağını düşünüyoruz” dedi.
Ereğli’de iyi bir devlet hastanesi ve üç tıp merkezi olmasına rağmen halen özel hastanelere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Altıntaş, şunları söyledi: “Özel Echomar Hastanesi açılana kadar bölgede özel hastane anlayışı oluşmuş. Bu sebeple özel hastane anlayışını benimsetmemize gerek kalmadı. Artık herkes en iyi hizmeti almak ve kendisini özel hissetmek istiyor. Sağlık, çok hassas bir sektör çünkü ilgilendiğimiz konu insan sağlığı. Bu yüzden her alanda kusursuz olmamız gerekiyor. Doğabilecek en küçük aksaklık sakatlık hatta ölümle sonuçlanabiliyor. Kurumlar da çok büyük bir itibar ve kayıplarla karşılaşabiliyor”
Sağlık sektörünün sorunlarına da değinen Selami Altuntaş, sektörün çok hızlı büyümesiyle hem kamu hem de özel sektörde hekim ve yardımcı personel sıkıntısı yaşandığını vurguladı.
İstenilen kalitede ekip oluşturmanın sağlık sektöründe yaşanan en büyük sorun olduğuna dikkat çeken Altuntaş, sözlerini şöyle tamamladı: “2006 yılından sonra özel sağlık alanının önünün açılması ile kamuda çalışan birçok doktor özel hastanelere geçti. Böylece doktoru getirmek özel hastaneler için çok maliyetli oldu. Özellikle doğu illerimizde sağlık sektöründe bir ekip kurmak çok maliyetli hale geldi. Küçük yerlerde hastalar bir sorun olduğunda hangi hastaneye değil hangi doktora gideceğim diye düşünüyor. Bu nedenle hekim, özel sağlık sektöründe çok önemli bir unsur. Sektördeki bir başka sorunda sağlık alanındaki yasal düzenlemelerin tam yerine oturmaması. Her gün yeni bir yasa çıkıyor. Sürekli olarak takip etmek gerekiyor. Henüz yasal düzenlemelerin oturmaması ve sık değişmesi elbette sorun oluşturuyor”