TÜRKYILMAZ OT İLAÇLAMASI SABAH ERKEN VE AKŞAM ÜSTÜ YAPILMALI
İlaçlama yaşadığımız alanlarda ve/veya iş ortamımızda belirli bir zararlı haşereye karşı yapılan insan ve diğer evcil hayvanlara zarar vermeyen ilaçlama yöntemidir. Haşerelerin uzaklaştırılması ve zarar vermemesi için alınan önlemlerin tümüne verilen addır.
Haşerelerle mücadele kısmında karşımıza çıkan en önemli sorulardan bir diğeri “İlaçlama neden ve niçin gereklidir” sorusudur. İlk olarak ilaçlama günümüzde kanunlarla sabitlenmiş belirli zaman aralıklarında tekrarlanır. Özellikle yaşamsal alanlarında ilaçlanmaması çeşitli hastalıkları beraberinde getirir. Bu hastalıklar bazen çok büyük sorunlara açarlar. Örneğin kemirgenlerin taşıdığı ve ölümle sonuçlanabilecek olan virüsler insan sağlığını çok ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Yine aynı şekilde farelerin üzerinde bulunan pirelerin, fareden aldığı bu virüsü insana taşıması ve bu virüsü insana bulaştırması da söz konusu durumlardandır.
İlaçlamanın önemi, ekolojisi değişen bir dünyada artık çok daha önemli bir konu haline gelmiştir. Hiç tahmin edilmeyen haşere türlerinde çok ciddi hastalıklar insanlara ve diğer canlılara bulaşması an meselesidir. Özellikle halka açık yerlerde ilaçlamanın önemi artmaktadır. Ve ilaçlama periyodik zamanlarla insan sağlığı için tekrarlanmalıdır.
İlaçlama Nasıl Olmalıdır?
Bahçelerde, tarlalarda hatta evlerimizde bulunan çiçeklerde dahi var olan ancak çoğu gözle görünmeyen böceklerin verdiği zararlar çok büyüktür. Gerek insan sağlığına gerekse bahçelerde bulunan bitki türlerine verdiği zararlar ve son zamanlarda bilinçsiz ve ucuz kullanılan ilaçlar sonrasında iyice bu sorun ortaya çıkmıştır. Sağlık Bakanlığı onayı olmadan gelişi güzel yapılan ilaçlama maalesef çoğu zaman başarılı olmamaktadır. Başarılı olsa dahi standartlara uygun olmadığı için onu besin amacıyla tüketilen bitkiler insan sağlığına son derece zarar vermek ve çağımız hastalığı kansere kadar yol açmaktadır.
TÜRKYILMAZ Fındık bahçelerinde şu günlerde yapılan ot ilaçlamaları kesinlikle toz ilaç kullanılmamalı, sıvı ilaç kullanılmalı, Sıvı ilaçda sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde yapılmalı, çünkü yapılan ilaç öğıe vaktinde yapılırsa arılara kesinlikle zarar vermektedir,ilaçlama yaparken rüzgarı arkamıza alarak ilaçlama yapılmalı dedi.