ÇALIŞTAYDA BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, burada yaptığı konuşmada, 91 ve 92 yılarında görev yaptığı oda başkanlığı dönemindeki Ereğli’yi anımsattı, o dönem Gayri Safi Milli Hasıla’dan kişi başına düşen rakamın bugünle aynı olduğunu hatırlattı. Tetiker, söylenilen eksine Ereğli’de 17 bin icra dosyası olduğunu bildirdi.
TETİKER’DEN UMUT VERİCİ SÖZLER
Tetiker, ‘Ereğli battı’, ’60 bin icralık var’ söylemlerinin doğru olmadığını iddia ederek, şunları söyledi:
“Böyle bir şey yok, bu eyyamcılık. Bunların hepsi kontrolü, belgeleri bizim elimizde. İlçemize gelen başsavcımızın izni ile 2 İcra Dairesi’nden dosya sayılarını aldık. Toplasanız 16-17 bin icra dosyası var. Bunların içerisinde de ticareti ilgilendiren bin 700 civarında. Bu komik rakamları büyütüp Allah göstermesin sanki Ereğli'yi batmış gibi göstermek kime yarar getirir? onu da anlamış değilim.”
UYSAL: BİRLİKTE ÇALIŞALIM
Çalıştaya katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Tetiker’den sonra çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada, kurumlar arası ortak adım atılması gerektiğini söyledi. Çalıştaya katılan öğrencilere başarı dileyen Uysal, “biz, hepiniz, meslek grupları, Ereğli için çabalıyor. Bu çabalarda birbirlerini tamamlayıcı olmalı, destek vermelidir. Bugün, çalıştayları konuşmaya, tartışma ortamları yaratmaya Ereğli’mizin ihtiyacı var. Ereğli'nin daha iyi noktalara gelmesi için, doğru yola gidebilmemiz için aynı çabayı göstermemiz gerekir. Korkularımız varsa, bunları korku halinden çıkarmalıyız. Hayallerimizi, umutlarımızı gerçekleşebilmesi için birlikte çalışmalıyız" dedi.
ÖĞRENCİLER SORULAR SORDU
Çalıştaya katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Zonguldak İli Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu da, Dünya, Türkiye Zonguldak Ekonomisindeki Gelişmeler konulu sunum yaptı. Kesikoğlu,
TOBB’un, geçen yıl ‘81 İle 81 Akademik danışman Projesi’ başlattığını anlatarak şöyle konuştu:
“Göre geldiğim günden beri, ilimiz ve ilçelerimizdeki tüm okullarımızda bu tür çalışmaları düzenlemeye gayret ediyoruz. Bundaki amaç, eh alt tabakada sorunları ele alıp, özellikle ilçe bazında, elimizde olmayan veri setlerini ortaya koyarak, ekonomik anlamda geleceğe yönelik projeksiyonları ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu yüzden, bu tür çalıştaylar çok önemli.”
Çalıştayda, meslek guruplarına ilişkin belirlenen masalarda bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) son sınıf öğrencileri, katılımcılara, ülke ve ilçe ekonomisi ile ilgili sorular sorarak notlar tuttu. Çalıştaya, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile oda üyeleri katıldı.