ATAYOLU ÇÖKÜYOR, KAPANMASI AN MESELESİ
Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ilçede görev yapan gazetecilerle Özmen Petrol Alpet İstasyonu Pınar Sofrasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Düzenlenen kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve belde de yapılan çalışmalar, sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saydam, beldede öncelikle 2011 yılında yaşanan sel de çökmeler meydana gelen ata yolu için devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
ATAYOLU ÇÖKÜYOR, KAPANMASI AN MESELESİ
Çok yakın zamanda devler desteği olmazsa bu yol tamamen yok olacağının altını çizen Saydam, “Alaplı ile Gümeli Beldesini bir birine bağlayan 2010 tarihinde asfalt çalışması yapılarak hizmete açılan Ata yolunda beldenin coğrafi koşullarından dolayı yaşanan sağanak yağış ve sel afetleri dolayısıyla çökmeler yaşandı. Eğer dere ıslahı olmazsa bu yol tamamen yok olacak. Bu konuda DSİ ile görüşmelerimiz oldu. Bu yolun 2016 yatırım programına alınması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde de DSİ Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü geldiğinde bu konuyu dile getirdik. Onlarda dere islah çalışmalarının 2016 yatırım programına alınması gerektiğini söylediler. Fakat yolun çöken kesimlerinin yerleşim birimi olmadığı için buraya yatırım yapamıyoruz dedi, ama beldenin içine yapılacağını söyledi. Bizde dedik ki bu yol yerleşim birimine giden bir yol hem de gölete giden yol dedik. Bunun en azından dere kenarına duvar çekilirse yolu yapacağımızı söyledik. Onlarda bununla ilgileneceklerini söylediler. Eğer bu yol yapılmazsa dere ıslah olmazsa gölete giden yolun kapanacağını ve göletin olmayacağını söyledik. Çalışmalar devam ediyor. Bu yola ne Özel İdare sahip çıkıyor nede DSİ sahip çıkıyor. Bu konuyu AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na da ilettik. O da bununla ilgileneceğini söyledi”
BORÇSUZ BELEDİYE
“Beldemizin borcu yoktur. Borcumuz olmadığı halde beldemizde birçok çalışma başlattık. Sadece 2014 yılında bir tane greyder aldık. 330 bin liraya mal oldu, bunun 100 bin lirasını peşin verdik. Geri kalan borcu ise taksitler halinde ödüyoruz. Şu anda tahminen 80-90 bin lira bir borcumuz kaldı. Oda borç sayılmaz, şu anda her hangi kurum ve kuruluşlara borcumuz yoktur. Tabi ki bu arada beldemizin sorunları çok, demir ve çimento alıyoruz. Beldemiz belediyesinde 2009 yılında görev aldığımda memur dahil 9 kişi çalışıyordu, şu anda ise 34 kişi çalışıyor. 2009 yılından beri belediyemize bir otobüs aldık, itfaiye aracı aldık, otomobil aldık, ambulans aracı aldık, bu aldığımız araçları hep hibe yoluyla aldık”
MAHALLELERDE ALT YAPI ATAĞI
“Gümeli beldesinin içine kadar asfalt var. Gümeli merkezinin içinde 6 bin metrekare kilitli parke yaptık. Mahallerimizde alt yapı çalışmaları başlattık merkezinde 2 mahallenin tüm alt yapı çalışmalarını tamamladık, diğer mahallerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Su konusu bakımında da mahallerimizin yüzde 80 oranında su sorunu çözdük. Birçok mahallemizdeki su hatlarını yenileme çalışması başlattık. Bunun yanı sıra akıllı su sayacı uygulaması başlattık. Ana su hatlarının yenilenmesi çalışmalarının yanı sıra dağıtım hatlarında da çalışmalarımızı tamamladık”
“BELDEMİZİN KAZANIMLARI DA DÜŞÜNÜLMELİ”
“Beldemize ‘Bin belde bin gölet’ projesi kapsamında bir gölet yapılıyor. Göletin çevremizden ziyade insanlarımıza büyük faydası var. Çünkü su olmayınca hayat olmuyor. Bu bölgede de gümeli beldesinin içinden geçen derenin çıkışına bir baraj yapılıyor. Buda Alaplı ve çevresinin su ihtiyacını karşılayacak. Ama bunu yaparken beldenin de kazanımları da düşünülmeli, beldemizin yolu yapılmalı, yol göçtü DSİ sahip çıkmaz, yol göçtü Özel İdare sahip çıkmaz, beldemiz yolları stabilize olduğu için yazın toz, kışın ise çamur oluyor. Bu yolların tozdan ve çamurdan arındırılması lazım, bu konuda bize vatandaşlardan şikayet geliyor. Su havzaları ile ilgili vatandaşlarımızın bilgiye ihtiyacı var. Su havzaları ile ilgili olarak vatandaşların yerlerine ipotek konulmamalı, insanlarımız mağdur edilmemeli, biz bu konu ile ilgili gerekli müracaatlarımızı yaptık”