Temel ile Dursun çok iyi iki arkadaşmışlar. Bir gün iki kafadar, kümeslerindeki tavuklarına musallat olan kurnaz tilkiyi avlamak için yola çıkmışlar. Yorgunluktan bitkin ve yorgun düştükleri sırada bir dere kenarında mola vermişler. O anda dereden karşı karşıya bir tilki geçmiş. Tilkinin peşinden koşmaya başladıkları sırada;
-Temel,” bak gördün mü tilkinin kuyruğu suya değdi” demiş.
-Dursun,”Hayır tilkinin kuyruğu suya değmedi, hem tilkiler kuyruğunu asla suya değdirmezler” demiş. Tilkinin kuyruğu suya değdi değmedi diye tartışırlarken başlamışlar kavga etmeye. Ama ne kavga, sonunda ikisi de bitap düşmüşler, ikisinin de kafası yarılmış, gözleri şişmiş ve burunları kırılmış. Tabi bu kavga esnasında tilki de kaçmış.
Her il ve ilçenin kendine has hayalleri vardır. Alaplı ilçesi hayallerini gerçekleştirebilmek için 2002 yılında sivil toplum örgütleri ve ilçe protokolünün ortak girişimleriyle başkent Ankara’ya çıkartma yapmasıyla çok kısa zamanda Adliye Sarayı, Hükümet Konağı, doğal gaz, ilçe merkezinin alt yapı yatırımlarını devlet millet işbirliği ile çözdü. O zaman çok partili bir iktidar ülkeyi yönetiyordu. O zaman Alaplı Belediyesi iktidarda olmayan bir partideydi. Öyle olduğu halde siyasetçilerimizin ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinin gerçek Alaplı sevdalısı olmaları sayesinde ilçemiz bir anda Zonguldak ilinde en çok yatırım alan ilçe konumuna geldi. Yine o süreçte AK Parti Zonguldak İl Başkanı olan Celil Uzun, ilçeye ve bölgeye çok büyük katkılar sağladı. 17 Şubat Alaplı Belediye Meclisi kararıyla “17 Şubat Birlik ve Beraberlik Günü” ismini aldı. Aralıklarla bu günü Alaplı’da kutladık. Bazen fikir ve proje ürettik, bazen de yoktan yere kavga ettik. Ama genel olarak ilçenin sivil toplum örgütlerini, siyasetçileri, ileri gelenlerini bir araya getiren bir etkinlik olarak hafızalarda kalmıştı.
17 Şubat Birlik ve beraberlik günü 2008 yılından bu yana herhangi bir etkinlik dahilinde bile olsa kutlanmıyor. Alaplı ilçesi uzun yıllar birlik ve beraberliği çok özledi. Sorunlar dağ gibi büyüdü. Şimdi yeni bir fırsat daha yakaladık. Alaplı Kaymakamlığının öncülüğünde 17 Şubat 2012 yılında “Alaplı’nın Sorunları, Öncelikleri ve yatırım Hedefleri Koordinasyon Toplantısı” adı altında yeni bir birlik ve beraberlik toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda beş yıldır konuşmayan, öneri sunamayan, projelerini gösteremeyen insanlara bir fırsat daha doğmuş oldu. Gerçekten çok özlediğimiz bu toplantı amacına ulaşabilecek mi. Dağ gibi sorunları olan ilçemizde ki bu toplantıda; Alaplı Alport Limanını mı, Aytek Ahşap Yat ve Tekne Tersanesini mi, tahsisi iptal edilen saç gemi tersanesinin geleceğini mi, Alaplı’nın merkezde sanayi bölgesi durumundaki Çamlıbel Köyü altındaki arazilerin tarım arazisinden çıkartılmasını mı, yapılması planlanan Fatih Köprüsü bölgesinin cazibe merkezi getirilmesini mi, Köyler arasına sıkışmış Alaplı Belediyesi sınırlarının nasıl genişlemesini mi, Köylerin altyapı sorunlarını mı, İlçenin can damarı Alaplı çayının nasıl kurtulacağını mı, İlçenin girişinin kapanmasından dolayı ilçenin yaşadığı ekonomik sorunun aşılabilmesini mi, isimleri ölüm kavşaklarına çıkan Yalı kavşağı ile Üçler petrol kavşaklarında yapılması gereken iyileştirmeleri mi, ilçeye dört yıllık bir fakültenin nasıl kazandırılması gerektiğini mi, ilçeye 500 kişilik bir öğrenci yurdu yapıldıktan sonra, öğrenciler yurdu sadece otel gibi mi kullanmaları gerektiğini, yoksa öğrenciler ilçede tutabilmek için yapılması gereken sosyal donatılarımı mı, Alaplı’nın kanayan yaralarından biri olan Alaplı- Ereğli ve merkez mahallerde yaşanan taşımacılıktaki sorunları mı yoksa buz gibi erimeye başlayan Alaplı ekonomisi ile esnaflarının sorunlarını mı konuşacağız.
Yoksa hiçbir sorun yokmuşçasına “Tilkinin kuyruğu suya değdi mi değmedi mi” kavgasına mı yapacağız.
1 Yorum
Hocam bu nasıl resim ya köşe yazarı böyle sıvanmış kollarla verdiği pozu oraya koyar mı