Ereğli ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları son zamanlarda atağa kalkarak, ilçelerinin gelişimine ve büyümesine katkı sağlayacak projelere imza atmaya başladır.
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi cesur bir karar alarak, Ereğli’ye Bülent Ecevit Üniversitesinin kurulması için ilk tuğlayı yerleştirecek hamleyi yaptı. İlçedeki tüm sivil toplum örgütlerinin desteğini alan Üniversite projesi hızla yol almaya devam ediyor.
Ereğli TSO Yönetimi ilk tuğla olarak 500 Bin Liralık bir ödenek ayırarak, geri dönülmez bir yola girdi. Karaelmas Üniversitesinin ismini değiştirmek yerine yeni bir üniversitenin kurulacak olması, başta Ereğli ve Alaplı ilçelerin çehresini değiştirecek bir proje olarak algılanmalıdır. Ereğli’de üniversite, Alaplı’da da buna bağlı fakülte veya meslek yüksek okullarının açılacak olması, bacasız sanayinin de ilçelerimizde daha fazla ön plana çıkarak her iki ilçenin de daha fazla pay sahibi olmasına olanak sağlayacaktır. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası özellikle son bir yıl içinde Ereğli’de sosyal barışın sağlanmasına büyük katkı sağlamıştır. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ve Genel Müdür Oğuz Özgen ziyaretleri ilçedeki gergin ortamın ortadan yavaş yavaş kalkmasına sebep olmuştur.
Ereğli’ye muhakkak üniversite kurulmalıdır. Ereğli TSO Yönetimin öncülük yaparak 500 Bin Liralık Üniversite katkısından sonra gözler dünya devi ERDEMİR’e, TTK’ya ve binle taşeron çalıştıran HEMA’ya çevrilmiştir. Bu büyük kuruluşlarında maddi ve manevi desteği sağlandığında, Zonguldak Karaelmas üniversitesi gibi güçlü ve büyük bir üniversitenin kurulmaması çok kolay olacaktır. Kdz. Ereğli Belediyesi Üniversitenin alt yapı, üst yapı inşaatlarına doğrudan katkı vereceği düşünülürse, Ereğli’deki kurum ve kuruluşların etle tırnak gibi ayrılmaz bir ikili olduğunu var sayarsak gözlerimizi bu nadide kuruluşlara çevirmemiz kadar doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum.
ALAPLI TİCARET VE SANAYİ ODASI İLÇENİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI
Ereğli’deki TSO Yönetimi üniversite kurulması projesi ile kendini gösterirken, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası duble yol kapsamında ilçenin girişinin kapatılmasından sonra ilçedeki protokolü ve sivil toplum örgütlerini kahvaltılı bir toplantıda bir araya getirerek, başta kapanan kavşak sorununu masaya yatırdı, çözüm önerilerini tartıştı. İlçeye sosyete pazarı adıyla bir Pazar kurulması önerisi getirildi, esnafların ve vatandaşların görüşlerinin alınması gerektiği anlatıldı. Kısaca yıllardır resmi bayramlarda ve düğünlerle bir araya gelen protokol ve sivil toplum örgütleri Alaplı TSO Yönetiminin önderliğinde fikir görüş alış verişinde bulundular. Toplantının sonunda kapalı kavşağın açılması için tüm yetkililere bir dilekçe yazılması ve daha sonra bir heyetle Ankara’ya TBMM yada bakanlıklara bir çıkartma yapılması oy birliği ile karlaştırıldı.
Kısaca; Ereğli ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulları, istediklerinde çok güçlü projelere imza atabileceklerini, birçok sorunu da el birliği ve güç birliği ile çözebileceklerini yapılan iki toplantı ile göstermiş oldular. Devamlarını bekliyoruz. Teşekkürler.