ALAPLI DA İNSAN HAKLARI HAFTASI KUTLAMA MESAJLARI
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınlandı.
Tekin, mesajında şunları kaydetti.” İnsan hakları, herkesin bu haklar bakımından eşit olarak doğduğu anlayışına dayanmaktadır. Bu sebeple insan haklarını kullanmakta da herkes eşittir. Ancak unutmamak gerekmektedir ki; bu haklarımızın kullanımından doğan bir sorumluluğumuzda bulunmaktadır. Diğer bir deyişle; insan haklarımızı kullanırken başkalarının insan haklarını da ihlal etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki; İnsan haklarına saygılı, insanların temel haklarını kullanabildikleri, insan kişiliğine, onur ve değerlerine saygı duyulduğu bir toplumda huzur ve barış içinde yaşayabilmemiz için insan hakları konusundaki hassasiyetimizi arttırmamız gerekmektedir. Gelişmesi için mücadele ettiğimiz demokrasimizin AK Parti iktidarıyla otoriter bir demokrasiye dönüştürülmekte olduğunu görüyoruz. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) ve Anayasa Mahkemesinde yapılan değişiklikler de bu düşüncemizi destekleyen değişikliklerdir. Bütün bunlar olurken, geçtiğimiz yıllarda öldürülen birçok Türk aydını, bilim adamı ve gazetecinin katilleri yakalanamamıştır. Yine üniversite öğrencilerinin bir protesto nedeniyle uğradıkları şiddet ve orantısız güç Türkiye'de sindirilmiş bir korku toplumu yaratılmaya çalışıldığını gösteriyor. CHP'nin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda, bireysel hakların korunup geliştirilmesi, onurlu yaşam koşullarının sağlanması için mücadelesini sürdüreceğiz”
CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Başkanı Leman Malkoç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınlandı.
Malkoç, mesajında şunları kaydetti.” İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek ve insanın sahip olması gereken hakların hepsine “İnsan Hakları” denir. İnsan hakları; kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilmeyecek bir davranıştır. Bu tür ayrımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma, isyan eksik olmamıştır. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesi yaygınlaştıkça bu konuyla ilgili mücadeleler de artmıştır. 24 Ekim 1945’te kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü’nün öncelikli amacı dünyada barış ve güvenliği sağlamaktı.10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Örgütü “İnsan Hakları Bildirgesi”ni kabul etmiştir. Bu bildirge insana değer veren, özgürlük, eşitlik tanıyan 30maddeyi içermektedir”