SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR!
Alaplı Özel Halk Otobüsleri Başkan Vekili Sali Koçak 2004 yılında köy hattına hizmet veren güzergahlar için ilçe trafik komisyonunca güzergahlarının Ormanlı yolu üzerinde Osmanlı-Büyüktekke-Hüseyinli-Alioğlu ve Kocaali köyü olarak belirlenmesine rağmen bu kararda da düzenleme yapıp köye ait araçları Alaplı şehir içi konumunda bulunan yol üzerinde hak verilmek istendiğini savundu.
İlçe Trafik komisyonunca 2004 yılında alınan kararların uygulanması için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Koçak” 17 03 2010 tarihinde alınan ilçe trafik komisyon kararıyla Alaplı da ki yolcu taşımacılığına bir düzen getirilmesi mi isteniyor yoksa bir kaosa mı ve kargaşaya mı itiliyor acaba düşünmemek elde değil. Bu kararda Okçular köyüne ait bir aracın yetersiz geldiği gerekçesiyle iki adet plaka tahsis edilmek istenmekte. Ama şöyle bir hukuki boyutuna bakıldığında TAHDIT kapsamında olan illerde 10553 sayılı bakanlar kurulu kararına uyulması gerekirken göz ardı edilip kişi adına tahdit li plaka verilmek istenmekte.10553 sayılı bakanlar kurulu kararının ticari plakaların verilme usul ve esaslarının aynen İlin ihtiyacı dikkate alınarak dağıtılacak ticari plaka sayısı trafik komisyonunca edilecek tespit ticari plakanın serbest piyasadaki tahmini bedelinin%80 ine tekabül eden muhammen bedeli, müracaat şekli, süresi, ihale zaman ve diğer hususlar mahalli vasıta ve/veya en az iki gazete ile komu oyuna duyurulur.
Tespit edilen ticari plakalar ikişer aylık dönemlerde bir yılda altı defa verilebilir
Kapalı teklif zarfları trafik komisyonları huzurunda açılır ve en yüksek bedeli teklif edenlerden başlamak üzere o dönem için tespit edilen miktarda ticari plaka verilir. Eşit ücret teklif edenler arasında trafik komisyonu huzurunda kura çekilir.
Müracaat edenlerden, trafik komisyonunun tespit edeceği muhammen bedelin1/5i teminat olarak peşin alınır. Plaka bedelinin kalan kısmı ödenmedikçe plaka almaya hak kazananlara ticari plaka verilmez, kazanamayanların teminatları iade edilir. Ücretlerin dağıtımı Madde6_5.madde uyarınca alınacak teminatlar ve ücretler trafik komisyonlarınca belirlenen kamu bankalarından birisinde açılacak hesaba yatırılır. Yukarıda fıkraya göre taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçlarına ait toplanan paraların %90 ı Trafik hizmetleri geliştirme fonu hesabına,%10u ise Türk polis teşkilatı güçlendirme vakfı hesabına dönem sonunu takip eden bir ay içerisinde aktarılır. Bu maddenin uygulanmasına dair usul ve esaslar ile diğer hususlar Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir.
Kanun ve hükümler böyle olmasına rağmen kanun dışı kararlar alınmak istenmektedir. Biz işletmecilere de müşterek çalışma hakkı verilmek isteniyor TOKİ konutları kaç nüfusa sahipte 39 Halk otobüsü 3 Okçular minibüsü 32 EL_KA Kooperatif aracı toplam 74 araç halk sahibi edilmek istenmektedir. Okçular köyüne ait bir aracı kooperatif üyesi yapıyoruz gerekçesiyle EL_KA kooperatif üyesi yaptık gerekçesiyle 32 araca bu güzergaha çalışma hakkı verilemez, çünkü bu konuyla ilgili mahkeme ve Danıştay kararı vardır. Aynen bir kooperatifin başka bir kooperatifle birleşerek birbirlerinin güzergahını ortak kullanamayacakları Danıştay kararıyla onaylanmıştır.Ayrı bir kargaşalı karar ise köy hattına hizmet veren güzergahları 24 Eylül 2004 tarihindeki ilçe trafik komisyonunca güzergahlarının Ormanlı yolu üzerinde Osmanlı-Büyüktekke-Hüseyinli-Alioğlu ve Kocaali köyü olarak belirlenmesine rağmen bu kararda da düzenleme yapıp köye ait araçları Alaplı şehir içi konumunda bulunan yol üzerinde hak verilmek istenmekte. Bu alınan kararlarla Alaplı da ki şehir içi taşımacılığına da birileri ortak edilmek istenmekte. Şu andaki durumda bu işletmecilerin şehir içinden yolcu alamayacakları 22 Temmuz 2005 tarihli 2005/28 sayılı il trafik komisyonu kararı ile tebliğ olsa da bu işletmeciler kuralı ihlal edip yolcu alacaklarından dolayı iki işletmeciler arasında istenmedik olaylar yaşanacaktır.Bu olayların sorumlusu kim olacaktır”