Alaplı

GÜMELİ YAYLA ŞENLİĞİ VE ACI BAL FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ

GÜMELİ YAYLA ŞENLİĞİ VE ACI BAL FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ

Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belde Belediyesi, Gümeli Arıcılar Derneği ve Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği organizasyonunda düzenlenen Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Katılımın yüksek olduğu Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali Bölüklü yaylasında gerçekleştirildi.

Festivale CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Vali Yardımcısı ve Vekili Fethi Özdemir  Özdemir, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı  Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, siyasi partilerin temsilcileri,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve Karaelmas Gazeteciler Derneği 2. Başkanı Sina Çıladır’da basın bayramını Gümeli yaylalarında geçirenler arasındaydı..

 

Şehit ve gaziler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivalde konuşan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yayla turizminin canlanması için tanıtıma büyük önem verdiklerini, bu kapsamda Arıcılar Derneği, Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve belde belediye ortaklığı ile Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali düzenlediklerini söyledi.

 
 
 
 
 

Festivallerin insanların bir araya gelerek kaynaştırma, tanıştırma yörenin canlı hale gelmesi, kültürünü tanıtmak, yöre halkının ekonomik kazanç sağlaması için yapıldığını belirten Saydam şöyle konuştu: “ Öncelikle 14 Temmuzda Diyarbakır’da şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına Allah’tan sabırlar diliyorum. Festivaller insanların bir araya gelerek kaynaştırmak, tanıştırmak, yörenin daha canlı hale gelmesi, kültürünü tanıtmak, yöre halkına  ekonomik kazanç sağlamak  için yapılır. Bizde Gümeli belediyesi olarak yaylalarımızı ve balımızı tanıtmak için bu festivali düzenledik. Bölgemizde ıhlamur, kestane, orman gülü, ve çeşitli bitki örtüsüne sahip olmasından dolayı en önemli geçim kaynağımızdan bir tanesi de kendine has Gümeli balıdır. Gümeli balı daha çok arıcıların kestane ve ıhlamur çiçeklerinden alınan kestane balı daha ağırlıklıdır. Halk arasında Gümeli balı acı bal derler. Tabi ki balı bal gibi yemeliyiz. Bu bal bir ilaç niteliğindedir.  Reçel gibi yenmez. Gümeli’de birçok kişinin geçim kaynağıdır”

Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de, "Ben bu bölgeye iki sene önce gelmiş ve bu yaylayı çok beğenmiştim. Bugünde huzurlarınızda olmak nasip oldu. Bu bölgenin ender doğa harikalarından biri olan Gümeli Bölüklü yaylası her yönü ile korumaya ve güzelleştirmeye layık bir yer” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’de konuşmasında, “ Böylesine muhteşem bir günde Gümeli’nin muhteşem bölüklü yaylasında muhteşem insanları ile beraber festival coşkusunu paylaşmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bizleri bu anlamlı günde buluşturan Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Alaplı Kaymakam'ı Aydın Memük de, " Gümeli Bölüklü 2. Yayla Şenliği ve Bal Festivali dolayısıyla burada toplanmış bulunmaktayız.  Ben bu festivale katılarak bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Gerçekten Gümeli yaylaları coğrafya kitaplarına ve  turizm ile ilgili belgelere baktığımızda Bölüklü yaylası Zonguldak’ın en güzel doğa harikası bir yeridir. Yine burada Bacaklı yaylası var. Alaplı’nın en yüksek tepesi durumunda burada bin, bin 600 yaşında tabiat anıtı porsuk ağaçlarımız var” dedi.

Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun da Dernek olarak yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Her geçen gün basının sayesinde Gümeli Yaylalarının daha fazla tanıtıldığının altını çizen Tosun, "Bundan sonraki yıllarda bu kalabalık artarak devam edecektir. Şu an Alaplı'da organik tarımla ilgi çalışmalarımız var. Bundan sonraki süreçte organik bal üretimi de yapmayı planlıyoruz" dedi.Ardından birer konuşma yapan gazeteci dernekleri başkanları; doğmamış kitap yüzünden meslektaşlarının cezaevlerinde tutan zihniyete lanet yağdırdılar. 71 Gazetecinin suçsuz yere toplama kamplarında tutulduğunun altını çizen Başkanlar, “Sansür 103 yıl önce kaldı. Ama baskılar sonucu artan oto-sansür ne olacak?, şeklinde konuştular..

 Protokol'e acı bal ikramının yapıldığı şenliklerde çeşitli gösteriler ve oyunlar vatandaşlarını beğenisini kazandı. 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!