Alaplı

MADEN İŞÇİLERİNİN MAAŞ EYLEMİ 4. GÜNÜNDE

MADEN İŞÇİLERİNİN MAAŞ EYLEMİ 4. GÜNÜNDE

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde özel bir maden ocağında 4 gün önce 16.00-24.00 vardiyasında nakliyatçı işçilerin başlattığı ve kömürde çalışan işçilerinde maden ocağına inmeyerek destek vermesi ile başlayan maaş eylemi sürüyor. GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, beraberinde şube yönetimi, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettim Kartal, TTK Armutçuk Müessesesi'nde çalışan TTK işçileri ile birlikte HEMA Endüstri Kurumunda işçileri ziyaret ederek destek verdi.  HEMA Endüstri Kurumuna bağlı işletmede çalışanlarda GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "Bugün burada HEMA Endüstri kuruluşunun çalışanı olan madenci arkadaşlarımızın haklı taleplerine karşılık bulamamaktan dolayı başlatmış oldukları emek ve hak arama mücadelesine destek vermek için bulunuyoruz. Bu tür eylemleri hiç kimse taşkınlık olarak algılayıp, olumsuz sonuçlar çıkarmamalıdır. Bu tür eylemler demokrasinin gereğidir. Demokrasilerde bun tür eylemler dün olduğu gibi bugünde ve yarında var olacaktır.

Bizler isteriz ki insanlarsa daha güzel imkanlar ve yaşam şartları sunulsa da bu tür eylemlere ihtiyaç kalmasın, bu eylemi gerçekleştiren emekçilerin hiçbirinin niyeti işyerlerine ve işverenlerine zarar vermek ve veya zarar ettirmek değildir. Bu arkadaşlarımız huzur içinde çalışıp fazla üreterek hem kendileri, hem de işyerlerinin fazla kazanmasını istediklerini ifade etmektedirler. Amaç başka olsaydı, daha değişik yollara başvururlardı. Ama onlar demokratik bir olgunluk içinde taleplerini ileterek işyerlerine ve işverenlerine zarar verecek söylem ve eylemlerden uzak durmaktalar ve bu olgunluk içinde yanlışlıklara mahal vermeden devam edeceklerini ifade etmekteler. Burada iki taraf içinde asıl olan gerekli görüşmeler tamamlanarak bir an önce sorunun çözüme kavuşmasına katkı sağlamak olmalıdır" dedi.

HEMA Endüstri Kurumu yöneticilerine de seslenen Mutlu, "İşveren katı tutumundan vazgeçip, bu sorunu olumlu şekilde sonlandırarak bölgedeki prestijini sarsmamalıdır. Buradan fırsatını bulmuşken ifade etmek istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki yasal engeller kalkmadığı müddetçe bu tür sorunları daima yaşayacağız. Böyle günlerde örgütlü güç ve işyeri olmanın önemini hem işçiler hem de işverenler olarak daha iyi anlıyoruz. Bizler Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bu eylem olumlu bir şekilde bitene kadar emekçi madencilere destek vermeye devam edeceğiz. Temennimiz bu sorunun bir an önce olumlu bir şekilde sonuçlanmasıdır. Bunun içinde üzerimize düşen her türlü göreve hazırız" diye konuştu.

GMİS olarak işyerlerinin özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade eden Mutlu şunları söyledi:

"Biz bölgemizdeki insanların huzur içinde çalışmasını istiyoruz. Özelleştirme süreçleri başlamadan önce bu tür sorunların yaşanacağını daha önce biz her yerde söylemiştik. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak iş yerlerimizin özelleştirilmesine karşıyız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Fakat özel sektörde çalışan maden işçilerinin de örgütlü bir güç olmasını sağlamalıyız. Emeğin ve emekçinin başkenti olma sıfatını kazanmış olan bölgemizde emeğe ve emekçilere hak ettiği değerin verilmesi ortak talebimizdir. Dün şanlı geçmişimizde olduğu gibi bugün ve yarında Zonguldak halkımız ve ülke emekçilerimizle dayanışma içinde hareket ederek daha güzel çalışma ortamları oluşmasını sağlayacağız. Yaşasın madenci ve emekçilerin birliği diyor, arkadaşlarımıza bu demokrasi ve hak arama mücadelesinde başarılar diliyoruz."

GMSİ Armutçuk Şube yöntemi ve TTK işçilerinin desteğine pankartlarla teşekkür eden maden işçileri, "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Yaşasın emekçilerin birliği", "TTK, HEMA omuz omuza", "En büyük başkan İsa Başkan" şeklinde sloganları attı. İşçilerin eylemleri sürüyor.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!