Alaplı

ÇÖLÜOĞLU "HEDEFİMİZ 450 BİN TON ÜRETİM" YAPMAK

ÇÖLÜOĞLU

17 Mart 2015 tarihinde Lafarge Ereğli Çimento'nun Sanko Holding Çimento, İnşaat Grubu tarafından satın alınmasının ardından Tesis Müdürlüğü görevine getirilen Yalçın Çölüoğlu, tesislerin geliştirilmesi, kapasitesinin artırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

İŞ ADAMI İRFAN ERDEM’DEN ALLAH RAZI OLSUN.

Bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle genişlemeye elverişli olmadığını fakat tesisi büyütmek ve üretimi arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Çölüoğlu; " Tesis'in bulunduğu alan 17 dönümlük bir alan içinde olduğundan, tesisi büyütmek ve üretimi arttırmak çok zorlu bir süreç. Zamanında tesisi buraya kurulmasına imkan sağlayan İş Adamı İrfan Erdem’den Allah razı olsun. Tesisisin stratejik önemini bildiğimizden kapasiteyi artırmak için elimizden geleni yapacağız. Dolayısıyla burayı büyütmek için elimizden geleni yapacağız", dedi.

HEDEFİMİZ 450 BİN TON ÜRETİM YAPMAK

Sanko Holding Ereğli Çimento Tesislerin şu andaki üretimin 270 bin ton olduğunu belirten Çölüoğlu; “, Lafarge Ereğli Çimento’nun Sanko tarafından alındığı 17 Mart 2015 tarihinde bu zamana kadar üretimi artırma ve kapasiteyi büyütmek için çalışmalar yapıyoruz.  Kadromuzda hiçbir değişiklik yapmadık. Zaten biz Sanko Holding olarak nereye gidersek gidelim bizim işimiz insanlarla uğraşmak değil. Biz iş ile uğraşıyoruz. Hatta 3 kişiyi daha bünyemize ekledik. Bizim Sanko Holding Ereğli Çimento’daki hedefimiz, yenileme ve modernizasyon yatırımlarıyla şuanda 270 bin ton olan üretimi, yüzde 50 artırarak 400- 450 bin tona çıkarmaktır. Bunu da 2017 yılında belki 2018 yılında bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

EREĞLİ’NİN DOĞAL GÜZELLİĞİ ÇOK AMA HAMMEDDE YOK

Çimento Fabrikaları entegre ve öğütme-paketleme diye alındığını ifade eden Çölüoğlu; “Çimento Fabrikaları entegre ve öğütme-paketleme diye anılır. Fakat burası sadece öğütleme-paketleme fabrikası. Niye öğütleme-paketleme diye soracak olursanız? Allah bir takım yerlere zenginlikler vermiş, Ereğli’ye güzel bir sahil ve güzel bir deniz vermiş ama, çimentonun ham maddesini vermemiş, çimentonun ham maddesi doğal kalker taşları ve kil karışımının yüksek sıcaklıkta ısıtıldıktan sonra öğütülmesi ile elde edilen hidrolik bir bağlayıcı malzeme. İş Adamı İrfan Erdem vaktinde Erdemir’in cürufunu değerlendirmek amacıyla bu fabrikayı kurmuş, iyi ki kurmuş, ellerine kollarına sağlık. Daha sonra yarısını Lafarge’ye satmış ardından tamamını satmış. Lafarge burada bir çalışma yapmış. Lafarge’de sağ olsun ülke ekonomisine katkıda bulunmuşlar. Kdz. Ereğli’ye bu tesisi kurulmasına katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir” dedi.

SANKO HOLDİNG İNSANA ÇOK FAZLA DEĞER VERİR

Marmara Bölgesinde bir çok çimento fabrikasının olduğu ve bunlarla rekabet etmek durumunda kaldıklarını söyleyen Çölüoğlu şöyle devam etti; “Marmara Bölgesini göz önüne alırsak çok fazla çimento fabrikası var. Ereğli’den Marmara’ya doğru açıldığınızda, Bolu, Bursa, Eskişehir, Bilecik, İzmit, daha yukarıda İstanbul’da 5-6 çimento fabrikası ile fabrika ile rekabet etme durumunda kalıyorsunuz. Çok şükür bir sıkıntımız yok.  Bir şekilde üretiyoruz ve ürettiğimizi satıyoruz. Ama biz % 50 daha fazla üretip % 50 daha fazla satmak istiyoruz. Bunu ne için gerekli çalışmaları titizlikle yapıyoruz. Her özel sektör para kazanmak ister ama Sanko Holding olarak bizim para kazanmaktan ziyade insana daha çok önem veriyoruz. Bu konuyla ilgili bir örnek vereyim. Sanko Holding’in büyük patronu Abdülkadir Bey o hep şunu söyler;  “ Her gün sabah uyanıp masama geldiğimde ilk işim Personel Müdürünü çağırıp bıkmadan usanmadan kadromuza bakarım.  Düne göre bir kişi daha fazla istihdam ediyorsa o gün ben mutluyum, neşem yerindedir, kimse benim neşemi bozamaz”  Sanko Holding’in biraz bu yönü vardır.

 SANKO HOLGİNG 2500 ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR

Sanko Holding’in sosyal sorumluluk projeleri hakkında açıklamalar yapan Çölüoğlu; “Sanko Holding bünyesinde Vakfı vardır. Bu vakıf kendi çalışanlarının çocuklarına öncelik vermek kaydıyla 2500 öğrenciye burs veriyor.  Gaziantep’te özel bir hastaneleri bulunmakta bu hastane zarar eder. Öncelik para değildir. Öncelik o bölge insanına katkı sağlamaktır. Gaziantep’te yeni bir üniversite kurdular. Kurumun şöyle bir sloganı vardır; Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep biraz bölgecilerdir. Gaziantep’i seviyorlar bu suç değil. Kendi memleketleri doğdukları büyüdükleri yer. Bartın’da Fabrikaları var, Sakarya’da Başak traktörü birkaç sene önce satın aldılar. İstanbul’da değişik yerlerde, Karadeniz’de Tokat civarında yeni HES yatırımları var. Yani biz Sanko Holding olarak Batı Karadeniz Bölgesini seviyoruz” dedi.

SANKO HOLDİNG EREĞLİ ÇİMENTO TESİSLERİ MÜDÜRÜ YALÇIN ÇÖLÜOĞLU KİMDİR?

“1958’de Tarsus doğdu. 1975 yılında Tarsus’da liseyi bitirdi,  1980 yılında siyasi bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1981 yılında İşletme ekonomisi üzerine yüksek lisans mastır yaptı. 1981 yılı Ağustos ayında iş hayatına atıldı. 22 ay kadar İstanbul ve Ankara’da görev aldı ve İstanbul’da matbaası olan banka ve ekonomik yorumlar adını taşıyan aylık bir dergide çalıştı. 1983 yılında vatani görevini Erzincan’da askerlik yaptı.  Profesyonel iş hayatının uzun bir bölümünü Sabancı Holding'te yönetici olarak geçiren Çölüoğlu, daha sonra Sanko Holding bünyesinde çalışmaya devam etti. Sanko Holding bünyesindeki çeşitli şirketlerde yönetici olarak görev alan Çölüoğlu; son olarak Bartın Çimento'da Mali ve İdari İşler Müdürü olarak görev yapıyordu”  



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!