SAYDAM, "8 YILDIR GÜMELİ'Yİ BAŞTAN İNŞAA EDİYORUZ"
Alaplı Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,"Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu zamana kadar 300 kilometre civarında su borusu döşedik.600 civarındaki su abonesinin 450 tanesine akıllı su sayacı taktık. Araç parkurunu genişlettik. Her mahallemizin yolunu ve altyapısını yenileyerek birçok sosyal etkinlikler düzenledik." dedi.
Alaplı Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, 8 yılda Beldeye yaptığı yeniliklerle 7'den 77'ye her kesimin taktirini topluyor. Her mahalleye eşit hizmet parolasıyla yola çıkan Saydam, altyapı ve üstyapı çalışmaları başta olmak üzere yaptığı birçok hizmet ile Gümeli'yi adeta baştan yaratıyor.
8 YILDA 300 KİLOMETRE SU BORUSU DÖŞEDİK
Saydam, Gümeli'nin su sorunu büyük ölçüde çözdüklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu zamana kadar 300 kilometre civarında su borusu döşedik. Belde mahallelerine yeni yaptığımız su depolarıyla birlikte su sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırdık. 600 civarında abonemizin yaklaşık 450 tanesine akıllı su sayacı taktık. Akıllı su sayaçları sayesinde vatandaşlarımız tasarruflu su kullanmaya başladıklarından sıcak ve kurak geçen yaz mevsiminde, mahallelerimiz susuzluk çekmedi. İnşallah en kısa sürede tüm beldenin su sorununu tamamen ortadan kaldıracağız" diye konuştu.
KÜLTÜR BAKANLIĞINDA HİBE DESTEĞİ ALDIK
Kültür Bakanlığından 20 bin Lira hibe desteği aldıklarını ifade eden Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fındıklıağıl, kabristanlık yolu, Doğandere Cem evi ve çevresi düzenlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 20 bin liralık katkılarıyla başladı. Belediye olarak bizlerde 20 bin liralık bir harcama yaparak bu bölgede 40 bin liralık bir çalışma yapıyoruz. Belediyemizin araç parkuru her geçen gün yenilenerek genişlemektedir. Son bir yıl içinde Gümeli Belediyesine, Belediyeler birliğinden bir adet JCB iş makinesi, İstanbul ili Beşiktaş Belediyesi su arıza işlerinde kullanılmak amacıyla çift kabin kamyonet hibe edildi. "
CEM EVLERİ VE SOSYAL TESİSLERİNİ YENİLİYORUZ
"Beldemiz Merkez Mahallesinde geçtiğimiz yıl temelini attığımız Cem Evi’nin katı kaplama işleri devam etmektedir. En kısa zamanda dış ve iç sıvasını da tamamlayarak belde halkımın hizmetine açacağız. Beldemizde eksikliği sürekli gündeme gelen sosyal tesis eksikliğini giderme noktasında yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Gümeli Beldesini, yaylalarımız ve en son Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tescillediği 4112 yıllık porsuk ağacını görmek için gelen yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye başladı. Özellikle bu yüzden beldemizde yemek ve dinlenme ihtiyaçlarını giderebilecek sosyal tesisin ihtiyacı daha fazla gereksinim duyulmaya başlandı. Bundan dolayıdır ki, Belediye parkını kiralama yöntemiyle Paşa Çakır isimli iş adamımıza tahsis ettik. Çakırpark sosyal tesisleri Sabahları yöresel ürünlerle kahvaltı, diğer zamanlarda da Gümeli’nin doğal suyu ile yetişen alabalık ve Alaplı’ya özel olarak hazırlanan kasap köftesini fırınlarda pişirilerek doğal ortamda gerek bölge insanımıza gerekse il dışından gelen misafirlerimizin yiyecek ihtiyacını gidermek amacıyla hizmet vermeye başladı."
GÖLET GÜMELİYE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK..
Gümeli gölet inşaatı biraz yavaş olsa da devam ettiğini anlatan Saydam, "Göletin beldemize kazanımları muhakkak olacaktır. Belde insanımızdan 5 yada 10 kişi burada çalışmak suretiyle iş sahibi olacaktır. Beldemizin su ihtiyacı olan yerleşim yerlerine daha kolay hizmet getirme imkanımız olacaktır. Gölet inşaatının bitmesiyle çevresinde olaşacak çok amaçlı mesire alanı ve kırmızı benekli alabalık avcılığı bölge insanımızı bu bölgeye çekecektir. Kazanan Gümeli olacaktır. Göletin beldemize bir başka katkısı da, burada büyük miktarda su toplanacağından kışın özellikle ısı olarak birkaç derece daha yüksek olur ve kar daha az yağar."
DAMACANA SU TESİSİ KURMAK İSTİYORUZ..
"Doğal Gümeli suyunu Bin 500 metreden belde merkezimize damacana su tesisi kurmak için getirdik. 2009 yılından bu zamana kadar mevzuatlarla mücadele diyoruz. Bir türlü istediğimiz neticeye ulaşamadık oysa doğal Gümeli kaynak suyu şişeleyip halkımıza sunabilseydik, hem beldemize hemde belediyemize önemli bir kaynak sağlamış olacaktık. Bazı mevzuatlar buraya yatırımcının tesis yapmasına engel oluyor. Sonuna kadar damacana su tesisi kurmak için yılmadan çalışacağız."
İŞ MAKİNESİ PARKURUNU YENİLEDİK..
"Gümeli Beldemizde Ekim ayından hemen sonra kış ayı başlar. Beldemize kar yağdığında kalınlık en az bir metre olur. Hatta bazı bölgelerimiz iki metreden fazla kar yağar. Geçtiğimiz kış ayına göre bu sene daha avantajlıyız. Türkiye Belediyeler Birliği bir adet JCB iş makinesi hibe ederek araç parkurumuzu genişlettik. Belediyemiz kış ayına üç adet kepçe, bir adet greyder ve bir adet de kendi imalatımız olan kepçe traktör ile giriyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık, bu kışında hiçbir sıkıtı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim sadece yoğun kar yağışı yağmasından dolayı karla mücadele çalışmalarımızda yüksek akaryakıt harcamamız oluyor. Örneğin geçtiğimiz kış ayında karla mücadele çalışmalarımızda 60 bin liralık akaryakıt tükettik. Bizim tek sorunumuz bu."
ÇÖP TOPLAMA ARACINA İHTİYACIMIZ VAR
Saydam, Gümeli Beldesinin acil olarak çöp toplama aracı ve çöp konteynırına ihtiyacı olduklarını vurgulayarak, "Yaylalarımızda turizm açısından büyük bir talep oluşmaya başladı. Bütün gelen misafirlerimiz çöplerini çöp konteynırı yaylalara ve yollara bırakıp gitti. O yüzden beldemizin bir çöp toplama aracı ve 100 adet çöp konteynırına ihtiyacı vardır. 2009 yılından bu zamana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sürekli yazılı olarak talep ediyorum ama bir türlü netice alamadım. Yetkililere sesleniyorum, sesimizi lütfen duyun. Duyun ki yaylalarımızda ve yollarımızdaki çöpleri temizleyebileyim." dedi.
Saydam, Mübarek Muharrem ayı dolayısı ile belediye olarak 2 bin kişilik aşure etkinliği düzenlediklerini sözlerine ekledi.