BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI SÜRÜYOR
Çaycuma Belediyesinin İmar Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca yaptığı uygulamalar konusunda halkı bilgilendirme toplantısının üçüncüsü yapıldı
Çaycuma Belediyesinin İmar Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca yaptığı uygulamalar hakkındaki halk bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü,Belediye SEKA sosyal tesislerinde yapıldı. Yeşiltepe Mahallesi’ndeki hak sahiplerinin bilgilendirildiği toplantıda Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Başkan Yardımcısı Olcay Aydın, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Dada’nın yanı sıra Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, eski milletvekili Ali İhsan Köktürk, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de hazır bulundu. Burada konuşan Başkan Kantarcı, “1994 yılından bu yana çözülmeye çalışılan imar uygulamasının şu ana kadar geldiği aşamayla ilgili sizleri bilgilendirmek amacıyla bir aradayız. Yeşiltepe ‘den Nadır Bölgesi’ne kadar 725 dönümlük alandaki imar ve mülkiyet sorunlarını çözüme kavuşturmak için yapılan çalışmalar, bugüne kadar sonuca ulaşmadı. Bu Çaycuma için büyük bir eksiktir. Ancak kötü bir imar planıyla uygulama yapılsaydı kötü bir mahalle ortaya çıkacaktı. Bu yönden de hayırlı olmuştur. Biz öncelikle Çaycuma’nın imar planının masaya yatırdık. Ve Çağdaş bir kent tasarımın içeren bir plan yaptık. Şimdi de buna dayalı olarak yaptığımız uygulamayı olgunlaştırıp, önünüze getirdik. Askıya çıkarıp itirazları almak yerine, henüz resmiyet kazanmadan sizlerin görüşlerini almak istedik. Yapılan çalışmayla ilgili görüş ve önerilerinizi almak istiyoruz. Tekniğe, uygulamaya, yasalara uygun olan tüm fikirlerinizi teklifsiz olarak düzeltmeye hazırız” dedi.
BİZE OY VERMİŞ, VERMEMİŞ AYRIMI YAPMADIK
Uygulamanın Çaycuma için önemine değinen Başkan kantarcı, “Siz de bunun farkındasınız mutlaka, bütün uygularımızda olduğu gibi, burada da, hiç kimseye özel bir menfaat sağlamadık, sağlamayacağız da. Kimseye haksızlık etmediğimiz gibi, bize oy vermiş, vermemiş ayrımı da yapmadık. Ben, Çaycuma’ya, sizin desteğinizle, kalıcı eserler bırakmaya geldim. Arkadaşlarımızla çok güzel işler yaptık, süremizin sonuna kadar da yapmaya devam edeceğiz. Ancak bu olayın çözümü, en az bugüne kadar yaptıklarımız kadar önemlidir. Buradaki uygulama, yalnızca sizleri değil bütün Çaycuma’yı, hatta dışarıda olup da Çaycuma’ya yatırım yapmayı düşünen insanları da ilgilendiriyor. Bu konunun düzgün olarak çözümlenmesi Çaycuma için büyük önem taşıyor. Biz hata yapmamaya çalışıyoruz. Sizler, eleştirilerinizi getirip, desteklerinizi sunduğunuz sürece de hata yapmayacağız” dedi.
MÜMKÜN OLDUĞUNCA DEĞİL, YÜZDE YÜZ EŞİT DAVRANDIK
Uygulamanın prensipleri hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Olcay Aydın, “İmar planı ne kadar düzgün olursa uygulama da o kadar iyi olur. Burada yeni imar planımıza uygun düzenlemeler yaptık, ortaya iyi sonuçlar çıkacağını düşünüyoruz. Sosyal donatı alanlarını bir araya toplama yerine, her noktaya yaymaya çalıştık. Uygulamanın yüzde ellisi büyük sitelerin yapımına olanak tanımak için büyük parseller olarak yapılırken, kimi yerlerde mülkiyet yapısına uygun olarak müstakil yapılaşmaya da olanak tanındı. Böyle yerlerde de imar parselinin boyutu 600 metrekareden aşağı olamayacak. Burada ki temel kaygımız herkese eşit davranmak ama bazı yerlerde mülkiyet sınırları içinde bunu başarmak mümkün olmadı. Kamuya ayrılan alanları, herkeste mümkün olduğunca değil, yüzde yüz eşit olarakalmaya çalıştık, bunu da başardık. Çaycuma’nın en güzel yerleşiminin burada oluşturabileceğimize inanıyorum” dedi. Sorular tüm sorulara projeksiyonla yansıtılan haritalar üzerinde tek tek yanıt verilmesinin ardından, çalışmanın kimi ilave düzenlemeler yapıldıktan sonra askıya çıkarılması kararı alınarak toplantı sona erdi.