Alaplı

BUĞRA AKYÜZ, "KİN" FİLMİNİN BAŞ ROLÜYLE BEYAZ PERDEDE

BUĞRA AKYÜZ,

 Zonguldak Anadolu Ajansı Bölge Müdürü görevinden emekliye ayrılan tanınmış gazeteci Orhan Akyüz’ün oğlu, Hakan rolünü canlandıran 24 yaşındaki tiyatro ve sinema oyuncusu Buğra Akyüz’ün  başrolünü oynadığı "Kin", 20 Eylül Cuma günü vizyona girecek.

Zonguldaklı genç yıldız Buğra Akyüz, İranlı ünlü yönetmen Mohsen Rabiei’nin, 20 Eylül 2019’da beyazperde de yerini alacak korku ve gerilim içerikli ‘’Kin’’ filminin başrol oyuncuları arasında yerini aldı

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ve 2 bin yıllık bir geleneği yaşatmasının yanı sıra şifalı termal sularıyla da keşfedilmeyi bekleyen Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde çekimleri tamamlanan film de başrol oyuncuları arasında Anadolu Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü görevinden emekliye ayrılan tanınmış gazeteci Orhan Akyüz’ün oğlu, Hakan rolünü canlandıran 24 yaşındaki tiyatro ve sinema oyuncusu Buğra Akyüz’ün yer aldığı Kin, 20 Eylül Cuma günü vizyona girecek.

Yönetmenliğini ve senaryosunu İranlı ünlü yönetmen Mohsen Rabiei’nin üstlendiği, başrollerde Buğra Akyüz’ün yanı sıra Hira Koyuncuoğlu, Esila Umut, Elis Sezgin, Derya Oğuz Ertün ve Rashid Khosh Aghiden’in oynadıkları filmde müzikleri besteci Ardavan Hatemi, görüntü yönetmenliğini İman Tahsin, yapımcı firma Griffin Pictures, Türk dağıtımcılığını MC filmin yaptığı Kin’in çekimleri 2019’da gerçekleştirildi.

Mohsen Rabiei’nin yönettiği ve başrollerde Zonguldaklı tiyatro ve sinema oyuncusu Buğra Akyüz’ün yer aldığı ‘’Kin’’ filmi, eğlence için yapılan bir sürpriz ile hafta sonları başka yöne evrilen bir grup gencin hikayesini anlatıyor.

‘’Üç kız arkadaş hafta sonu eğlenmek için kızlardan birinin ailesine ait otele gider. Erkek arkadaşları programa dahil değildir. Bu duruma bozulan erkekler kızlar için ürkütücü, kendileri için eğlenceli bir plan yaparlar. Erkeklerden biri kız arkadaşına evlenme teklif edecektir. Fakat hiçbir şey hayal ettikleri gibi gitmez.Yaşadıkları olaylarla da aslında kim olduklarını görürler.

Bir kız çocuğunun çocuk yaşta yaşadığı bir yara, yıllar boyu derinlerde sakladığı korkusu, yıllar sonra intikamla günyüzüne çıkıyor. Yıllar geçse de yaşanan gerçeklerin kız çocuğunun peşini asla bırakmadığı dolu yılları, çocukluğundan bu yana yaşadığı travmatik olaylar ve intikam arzusu filmde yer almaktadır.’’

Ünlü yönetmen Mohsen Rabiei, yaptığı açıklamada, yönetmenlik mesleğinde birçok projelere imza attığını belirterek, şöyle konuştu:

‘’İran’daki sinema ve dizi filmi çekimlerimizde farklı ülkelerden birçok oyuncuları bir araya getirerek güzel işler çıkardık, toplumlara da faydalı mesajlar verdik, veriyoruz da… Kin filminde de özellikle genç nesile yönelik faydalı mesajlar bulunmaktadır. Kariyerimde Türkiye’de ilk kez çekimini yaptığım ‘Kin’ filmini, sinemaseverlerin beğeneceği kanaatini taşıyorum. Projelerim arasında ilk sıralarda yer alan halihazırda 3 filmden 1’ini de bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyorum. Ayrıca 52 bölümden oluşan bir dizi film çekiminin senaryosu da yapımcı tarafından incelenmekte. Çekimlerini gerçekleştireceğim filmler için tanınmış ünlü Türk televizyoncu, girişimci, uluslararası yapımcı ve iş insanı Acun Ilıcalı başta olmak üzere birçok yapımcı ve televizyon sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Keşfedilmeyi bekleyen Türk oyuncularını da beyazperdeye kazandırmak hedeflerim arasında yer almaktadır.’’

 

KORKU FİLMLERİNDE YENİ BİR SOLUK ‘KİN’’

 

Oyuncu Buğra Akyüz,  Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü mezunu olduğunu, oyunculuğa da 2016  yılında başladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

‘’Üniversitede öğrenimimi sürdürürken çok sevdiğim oyunculuk eğitimime 3’üncü sınıfta başladım. Tanınmış usta Ümit Çırak hocamdan 2 yıl, ardından Human Oyunculuk Atölyesi’nde Audition Teknikleri üzerine 1 ay, sonrasında da Cihangir Atölye Sahnesi’nde 1 yıl eğitim aldım. Nazım Hikmet’in, Memleketimden İnsan Manzaraları isimli tiyatro oyununda yer aldım, ünlü yönetmenlerden değer verdiğim insan canlısı Hilal Saral hocamdan kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Ümit Çırak hocamla oynadığım Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunundan Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü ile Ekin Yaz’ın Dostları Tiyatro Ödülleri’nden de ‘En İyi Küçük Salon Oyunu’ olmak üzere 2 ödül aldık, sonrasında Vatanım Sensin dizisinde rol aldım. Kısa filmlerde de yer aldım, bunun peşinde de 20 Eylül de vizyona girecek olan ‘Kin’ filminde de Hakan karakterini canlandırdım.

Filmde oynadığım Hakan karakterinin aslında liderlik durumu var, amma bunu gün yüzüne çıkartmaya ihtiyaç duyan bir insan da değil kendisi. Kız arkadaşları var çevresinde. Biraz daha çapkınlığı olan bir adam. Kız arkadaşı var onu seviyor, amma diğer çiçeklerden de bal alabilirim kafasında olan bir adam. Daha böyle hareketli. Filmin bir sahnesinde Murat, kız arkadaşına ‘biz niye orada değiliz’ diyor, kız arkadaşının yanında olmak istiyor. Hakan ise bunun tam tersi, gidiyorsanız gidin diyebiliyor. Kız arkadaşının fazla üzerine düşmüyor., biraz daha kendinden emin, o da kafasını dinlemek istiyor, kız arkadaşıyla çok fazla vakit geçirmek isteyen bir tip değil, yani tabii ki vakit geçirmek istiyor ancak kendi arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seven bir insan. ‘’

 

Oyuncu Akyüz, şöyle devam etti:

‘’Hakan karakterini oynamak çok güzeldi. Hakan’ın dönüm noktaları vardı. Filmde özellikle Hakan’ın üzerinde yükler mevcut. Belli başlı noktalarda kilidi çözmesi gerekiyor. Çatışmaları vardı ve o çatışmaları oynamak bana güzel şeyler kattı. Hem oyunculuk anlamında hem de kendimle alakalı benzer ve farklı yanlarını gördüm. Filmde özellikle belli başlı kararlar alması gerekiyordu ve bu kararları alırken tek başına alıyordu. Tabii ki arkadaşları Hakan’a tavsiyeler veriyordu, ancak son kararı Hakan veriyordu. Bunlar hem güzel hem de bunları oynarken bir iç duygu yoğunluğu olması gerekiyordu. Hem benim oyunculuğuma katkısı oldu, hem de çok fazla keyif aldım. Zorlanmaktan daha ziyade ben çok duygusal bir adamım. Örneğin kız arkadaşım olduğu zaman kız arkadaşımla vakit geçirmeyi çok seviyorum, kız arkadaşıma jestler yaparım. Hakan, buna biraz uzak karakterdi. Böyle bir şeyi oynamak, benim dışımda bir şeyi oynamak da hem beni geliştiren bir şey oldu hem de farklı bir duyguymuş. Acaba ben Buğra olarak böyle bir karakter olsam çevremde nasıl sevilirdim o biraz soru işareti.

 

Oyuncu Buğra Akyüz, bir oyuncunun tiyatro sahnesinde yetiştiğine işaret ederek, şunları söyledi:

‘’ Bir oyuncu tiyatro sahnesinde yetişir, tiyatro bu işin mutfağıdır, sonrasında sinema gelir, sonrasında da dizi gelir. Tiyatro sahnesinden kamera önüne geçen birçok kişi var, ancak kamera önünden tiyatro sahnesine çıkan insan sayısı çok az. Çünkü orası tiyatro sahnesi bir er meydanıdır, kamera karşısında 3,2,1, yanlış bir kelime konuştun kes ve tekrar al. Ancak tiyatro sahnesinde böyle bir durum yok, söz konusu bile olamaz. Çünkü tiyatro sahnesinde unutsan bile devam ettirmek zorundasın, seyirci affetmez onu, canlı çünkü. 

Başrol olarak bir sinema filmine başlamamız bizim için çok iyi oldu, sinemada eğer ki iyiysen sinemayı zaten yaparsın. Ben izleyicilerin filmden memnun kalacaklarını düşünüyorum. Türkiye’de böyle bir filmin yapılmamış olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi, Türkiye’de yapılan korku filmlerinin biraz dışında tutuyorum. Ben bu filmde oynamasaydım da senaryosunu okusaydım, ‘Bu farklı bir film olacak’ derdim. İnsanlığına ve mesleğine değer verdiğim filmin yönetmeni değerli Mohsen Rabiei hocamla çalışmak, inanın ki hayata bakış açıma olumlu katkılar sağladı, iyi ki hocam Mohsen Rabiei’yi tanımışım.’’ 

 

Zonguldak’ta 1995 yılında doğan Buğra Akyüz, TED Koleji’nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünden mezun olan Akyüz, eğitim-öğretimi  sırasında da özellikle tiyatro ve sinema alanında konusunda uzman profesyonellerden aldığı eğitimlerle kendini gösterdi ve beyazperdenin ilgisini çekmeyi başardı. Bir dönem ekranların vazgeçilmez dizisi olan başrollerde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in paylaştığı Vatanım Sensin dizisinde de rol almış olan genç oyuncu, daha çok tiyatro oyunlarındaki performansıyla yönetmenlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları eserini tiyatroda oynamasının yanı sıra Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunlarında da oynayan genç oyuncu Akyüz, kısa filmlerde de rol aldı. Buğra Akyüz’ün de yer aldığı Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunu ekip olarak Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü’nü ve Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Küçük Salon Oyunu Ödülünü almıştır.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • Harika bir film olduğu kanaatini taşıyorum