ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNE, EN DONANIMLI LABARATUVAR KURULDU
Endüstri Meslek Lisesine Bakka Desteği İle Batı Karadeniz Bölgesindeki Mesleki Okullar İçinde En Donanımlı Özelliğine Sahip Plc (Programlanabilir Lojik Kontrol) Uygulama Laboratuvarı Kuruldu.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş, bütçesini BAKKA ve Millî Eğitim Bakanlığının üstlendiği “İmalat Sanayi İhtiyaçlarına Uygun Endüstriyel Kontrol ve PLC Laboratuvarı Kurulması” adlı projemiz 780.789 bin liralık projenin okulda faaliyete başladığını söyledi.
Alaplı içenin tek mesleki okul olduğunu belirten Yalınbaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Okulumuz İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İlçemizin tek mesleki okuludur. Ülke ekonomisindeki Mesleki ve Teknik eğitimin çok önemli olduğu, ağır sanayi hamlesini gerçekleştirmek için çabaladığı dönemlerde çoğu ilçelerinde bile Endüstri Meslek Lisesi yokken Türkiye tarihinde ilk kez bir nahiyede 1978 yılında Eğitim öğretime başlamıştır.
Okulumuz 10 bölüm, 676 öğrenci 70 öğretmen ile bölgemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerimizin istihdamının sağlanmasında etkin rol oynamaktadır. Gelişmiş toplumların önemli göstergelerinden biri de iş dünyasının veya sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının varlığıdır. Bakanlığımız da 2023 Eğitim Vizyonunda “Ülkemizin gerçekleri ile örtüşen ve dokusuna uygun Mesleki ve Teknik Eğitim” için yeni yol haritasını sunmuştur. Yeni yol haritası, sektöre duyarlı, ülkenin önceliklerine göre kendisini sürekli güncelleyen, dinamik bir mesleki ve teknik eğitim inşası öngörmektedir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için, Okulumuz İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, iştirakçilerimiz Alaplı ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı, Küçük Ölçekli Altyapı, Mali Destek Programı kapsamında BAKKA’ya sunulan “İmalat Sanayi İhtiyaçlarına Uygun Endüstriyel Kontrol ve PLC Laboratuvarı Kurulması” adlı projemiz 780.789 TL. proje maliyeti ile uygulanmaya değer görülmüştür. Proje bütçesinin %75 BAKKA ve %25 Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından karşılanmıştır. Endüstriyel Kontrol ve PLC Laboratuvarımız Batı Karadeniz Bölgesindeki mesleki okullar içinde en donanımlı olma özelliğine sahiptir. Alınan hibe desteği ile makine, teçhizat ve tadilat hizmeti yapılmıştır.
Batı Karadeniz Bölgesinde sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimin geliştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılması amaçlanmıştır. PLC (Programlanabilir Lojik Kontrol Cihazı) uygulama laboratuvarında Robotik Kodlama, Mekatronik, Proses ve Scada Kontrolü, Robot Kol, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Masaüstü CNC , Servo motor ve Step motor kontrolü gibi bir çok konuda eğitimler verilebilecektir.
Okulumuz Elektrik- Elektronik Bölümünden mezun olan öğrencilerimizin ve Projemizdeki iştirakçi firmaların çalışanlarının, bölgemizin ihtiyacı olan nitelikli ara elemanları olmasını sağlayacaktır.
Bizleri projelere katılım konusunda her daim teşvik eden ve destekleyen Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cevat Çevik Bey başta olmak üzere Şube Müdürlerime, Alaplı TSO Başkanı Sayın Recep Ocak Bey’e Projemizdeki olağanüstü çabaları, mücadele ve emekleri için Aydın Yurttaş Öğretmenime, Müdür Yardımcımız Fedai Karasakal’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu sebeple oluşturduğumuz PLC Labaratuvarının okulumuza ve bölgemize hayırlı olmasını diler, katılımlarınız için hepinize teşekkür eder. Pandemi dönemine denk gediği için açılışını bir çok defa ertelediğimiz PLC Labaratuvarının resmi açılışını 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı içinde Zonguldak Valimiz sayın Mustafa Tutulmaz’ın okulumuzu ve emeği geçen öğretmenlerimizi onurlandıracağı bir günde resmi açılışının yapılmasını umut ederek saygılarımı sunarım” dedi.
Haberin diğer resimleri için tıklayın!